maandag 9 september 2013

Rechter schorst kapvergunning!


De Stichting Natuur en Milieu Aalten diende, in samenwerking met de Bomenstichting Achterhoek, een verzoek tot Voorlopige Voorziening in bij de Arnhemse rechtbank omdat o.i. het college van B&W van de gemeente Aalten op grond van het onvolledig uitvoeren van de betreffende wettelijke procedures een kapvergunning verleende voor het kappen van +143 bomen t.b.v. plannen voor een bouwproject aan de Kruittorenstraat in Bredevoort.

Dit onvolledige onderzoek heeft vooral betrekking op het feit dat niet duidelijk was om hoeveel en ook om welke soorten bomen het precies gaat, en tevens het onvoldoende naleven van de Flora & Fauna wet. Deze punten werden door onze advocate Janike Haakmeester met verve neergezet!

De zitting diende vanmorgen en de rechter deed ter plekke uitspraak: de Voorlopige Voorziening is gegrond verklaard wegens onzorgvuldig handelen en op onduidelijke gronden verstrekken van de kapvergunning door de gemeente, waarmee de vergunning is geschorst en er voorlopig niet mag worden gekapt.



(Klik op afbeelding voor vergroting).