vrijdag 6 maart 2015

Activiteiten Achterhoekse gemeenten Boomfeestdag 18 maart 2015

Ook dit jaar hebben wij alle Achterhoekse gemeenten weer gevraagd ons hun voor Boomfeestdag geplande activiteiten op te geven voor publicatie op onze weblog.
Hierbij de reacties die wij ontvingen:
Aalten:
Op woensdag 25 maart (!)
10.30u Opening boomfeestdag door wethouder op plantlocatie aan de Wikkerinkweg in Aalten, daarna bomen planten met schoolkinderen van Groep 6 van 't Bastion.

Berkelland: geen opgave

Bronckhorst: De organisatie voor activiteiten rondom Boomfeestdag is opgepakt door het Comité Boomfeestdag Bronkchorst, een samenwerkingsverband van de agrarische natuurvereniging ’t Onderholt, hoveniersbedrijven Inhetgroen, Piek Zweverink en Velhorst Groot Groen en de Vereniging Bomenbelang Bronckhorst. Meer info: boomfeestdagbronckhorst@gmail.com.

Doesburg:  geen opgave

Doetinchem: 
De boomfeestdag wordt hier op het te ontwikkelen Cool Naturepark gevierd. Na de middagpauze zullen er kinderen hier aanwezig zijn om de boomgaard aan te planten als eerste aftrap van het project. Activiteiten van circa 12.30 uur tot 15.00 uur.
De imkerijvereniging is gevraagd ’s ochtends in de klas over bijen te komen vertellen.

Lochem: In het kader van Boomfeestdag 2015 zullen bomen worden geplant bij het Zwieps lokaal in Zwiep, ook aanplant bij de kinderopvang in Laren en eventueel aanplant bij de Traverse in Eefde. Voor een aantal van deze projecten is de IVN een actieve partner.
Meer info: info@lochem.nl

Montferland: De activiteit gepland voor boomfeestdag is het inplanten van bosplantsoen ( jonge struik- en boomvormers), aan de Oude Tramweg in Lengel.

Oost-Gelre: Hier gaat men op 2 locaties met basisschoolleerlingen bomen planten:
In Harreveld worden diverse elzen geplant. Het plan is ingediend en wordt gesteund door de Belangenvereniging Harreveld. Samen met de basisschool en de Bomenwacht is een programma gemaakt.
In Groenlo worden op het terrein van de Scouting, samen met leerlingen, diverse bomen en struiken geplant. Dit plan is samen met de Bomenwacht en de Scouting uitgewerkt.

Oude IJsselstreek: Dit jaar wordt boomfeestdag hier gevierd in Heelweg west, bij de school aan de Molenweg 39. De feestelijkheden beginnen om 10 uur. Tevens wordt met alle kinderen erbij een lindeboom geplant bij de school op Heelde West (aan de kant van huisnr 2-36) als begin van een uitgebreider plan, dat wordt vervolgd op 13 november. Bedoeling is hier wat meer veiligheid te creëren met meer groen en bomen.
Ook zal nog een aantal jonge slecht groeiende beuken op Engbergen aan de bosweg worden vervangen door een dubbele rij inlandse eiken. Meer info: info@oude-ijsselstreek.nl

Winterswijk: geen opgave.