maandag 20 mei 2013

Stem op Buur maakt Natuur!

De Stichting Buur maakt Natuur wil meer natuurterrein realiseren in het gebied de Wehlse Broeklanden. Dit is het buitengebied tussen Doetinchem, Wehl en Langerak. Om meer natuurterrein te realiseren koopt de stichting landbouwgrond. De gemeente Doetinchem richt deze grond in. Uiteraard in overleg met de Stichting Buur maakt Natuur. De gemeente Doetinchem onderhoudt het natuurterrein. Voorwaarde is dat het natuurterrein open is voor publiek. Het nieuw aangelegde natuurterrein wordt ook in het bestemmingsplan als natuurterrein vastgelegd.

Buur maakt Natuur staat nu landelijk genomineerd voor de Pluk van de Petteflet Natuur- en Landschapsprijs. Deze prijs is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties, waaronder de Gelderse Natuur en Milieufederatie en radio Vroege Vogels en wordt uitgereikt aan het beste idee om natuur en landschap te verbeteren. De winnaar maakt kans op een geldbedrag van 3000 euro. Voor deze stichting betekent dit zo maar 500 m2 natuur erbij!
Meer informatie: www.buurmaaktnatuur.nl

U kunt stemmen tot 1 juni en maakt daarbij kans op het boek van Pluk van de Petteflet van Annie M.G.Schmidt en Fiep Westendorp, op de website van Vroege Vogels: