woensdag 13 april 2016

Oproep VHG: Laten we samen Nederland groener maken

Branchevereniging VHG (een vereniging voor hoveniers, groenvoorzieners, boomspecialisten, dak- en gevelbegroeners en interieurbeplanters) roept gemeenten op om samen Nederland groener te maken. In een voorjaarsbrief aan de B&W colleges en gemeenteraden van alle Nederlandse gemeenten pleit VHG voor een gezamenlijk inzet om te vergroenen.

In de brief is een aantal concrete suggesties gedaan waarmee gemeenten meteen aan het werk kunnen om te vergroenen en te verduurzamen. Onder andere het concept van De Levende Tuin, de aanleg van groene schoolpleinen, burgerparticipatie en groene daken en gevels worden daarbij genoemd. Voor de aanleg van groene scholen en voor het toepassen van het concept van De Levende Tuin in particuliere tuinen maar ook in de openbare ruimte heeft de VHG handleidingen ontwikkeld, waarin tips en inspiratie zijn te vinden.


VHG ziet kennis delen als een groot goed en een manier om mensen bij elkaar te brengen. De branchevereniging raadt gemeenten dan ook van harte aan om in gesprek te gaan met professionele hoveniers en groenvoorzieners over nieuwe groeninzichten en -concepten.
Bron: Boomzorg/ Janneke de Wit