donderdag 16 januari 2014

Eerste nieuwe product van 2014: iBoom app

Snelle meting boomschade

Van Helvoirt Groenprojecten lanceert de iBoom app voor snelle waarde indicatie van bomen en schades.

Aan bomen ontstaan regelmatig schades, bijvoorbeeld tijdens bouwwerkzaamheden of door een aanrijding. Ook kan bij de voorbereiding van bouwprojecten een inschatting van de monetaire waarde van een boom gewenst zijn. Om zonder volledige taxatie toch een eerste inschatting van de waarde van de boom en of de schade te krijgen, heeft Van Helvoirt Groenprojecten samen met iHandhaving de nieuwe iBoom app ontwikkeld.

Met de iBoom app kunnen op eenvoudige wijze gegevens van de boom of bomen, de omgeving en eventuele schades, op een kaart en met GPS-locatie en foto's, geregistreerd worden. Deze gegevens worden vervolgens automatisch naar een geregistreerd boomtaxateur doorgestuurd. Deze geeft binnen 48 uur op basis van de gegevens een samengevatte indicatie van de waarde van, en de eventuele schade aan een boom af.

Met de boomwaarde en schade indicatie kan de eigenaar of beheerder van de boom beter beslissen of en hoe verder te handelen. Twijfel omtrent de vervolgstappen wordt daarmee tegen een fractie van de volledige taxatiekosten weggenomen. Het mislopen van schadebedragen kan op die manier met de iBoom app voorkomen worden.

Meer informatie vindt u op www.iboomapp.nl

Bron: Boomzorg 15 januari 2014