zondag 3 januari 2016

Groenlose energiecoöperatie start ‘postcoderoosproject’ voor zonnepanelen

De nieuwe energiecoöperatie Groenkracht Groenlo i.o. gaat in Groenlo samen met de Rouwmaat Groep en AGEM een groot zonnedak met minimaal 450 panelen realiseren binnen de zgn. postcoderoos. Elk huishouden in en rondom Groenlo die meedoet met de Groenlose energiecoöperatie kan maximaal profiteren van de uitermate gunstige korting op duurzaam opgewekte zonnestroom. Doel is om in 2016 de eerste stroom aan regionale huishoudens leveren.
Juist ook voor huishoudens die geen geschikt dak hebben, bijv. omdat er een boom dicht bij het huis staat of omdat men in een bos woont!

Postcoderoosproject voor zonnepanelen
Bij het Groenlose postcoderoosproject kopen inwoners via een coöperatie onder zeer gunstige voorwaarden gezamenlijk zonnepanelen. Deze worden geplaatst op een groot (industrieel) dak. Inwoners met de postcode 7141 (Groenlo) kunnen meedoen, evenals inwoners van de aangrenzende postcodegebieden, in dit geval Eibergen, Lievelde, Beltrum en Zwolle. Het voordeel zit hem in de onderliggende belastingregeling. Het schaalvoordeel, de provinciale subsidie én gegarandeerd 15 jaar lang een forse korting op energiebelasting resulteren in een zeer gunstig rendement voor elke deelnemer.

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Paul Wallerbos van Groenkracht Groenlo, telefoon 06 - 20 52 15 39, of met Martijn Bruil van de AGEM, telefoon 06 – 30 38 54 98.
Met vragen aan de gemeente kunt u terecht bij Mirjam Peters, telefoon (0544) 39 35 48. 

OPENBARE INFORMATIEAVOND DINSDAG 12 JANUARI 20.00u: 
Zie: https://www.facebook.com/Groenkrachtgroenlo