woensdag 14 september 2016

Ook Natuurmonumenten gaat opnieuw flink kappen in dit winterseizoen

Deze lijst van gebleste (aangemerkt voor kap) bomen, zond Natuurmonumenten 15 augustus jl. per e-mail naar onze Stichting.
Het gaat hier om het gebied "De Graafschap", een van de vele beheereenheden van Natuurmonumenten (NM) en betreft de locaties Gorsselse Heide, Esveldbos, Hassinkbos en Heekenbroek.
Wij dankten NM voor het feit dat men ons hierover wilde inlichten en vroegen welke natuurdoelen NM beoogde te bereiken met deze uitgebreide kap van 1567 bomen, die eind 2016 en begin 2017 gepland staat.
Het bleek echter dat men ons deze lijst per abuis had toegestuurd..
(Klik op afbeelding voor vergroting)
Graag wilden wij toch wel het betreffende Beheerplan inzien.
Dat wilde men niet toesturen. Men wilde wel in overleg hierover. Wij natuurlijk ook, maar dan zouden wij graag daarvóór kennis nemen van dit Beheerplan om beslagen ten ijs aan tafel te kunnen gaan. "Nee, wij zouden een uitnodiging krijgen voor een gesprek".
Inmiddels een maand geleden en na nog een herinnering van onze kant m.b.t. wanneer wij deze uitnodiging konden verwachten mochten wij niets meer van NM vernemen.Enige jaren geleden kregen wij meldingen van verontruste omwonenden dat NM rigoureus aan het kappen was in het parkbos van landgoed Het Hassink in Epse.
Kap Hassinkbos 2013
Volgens genoemde lijst gaat NM nu nog eens 222 bomen kappen op dit landgoed, waarvan 174 beuken!
Helaas moeten wij ook bij Natuurmonumenten constateren dat men niet altijd transparant is tegen haar leden, waarvan velen tenslotte juist lid zijn geworden vanwege natuur Behoud..
Laantje op landgoed Het Hassink.