zaterdag 25 mei 2019

PETITIE: Breng de natuurlijke rust terug op landgoed de Slangenburg!

PETITIE VOOR STIL ASFALT EN EEN MAXIMUM SNELHEID VAN 60 KM PER UUR OP DE VARSSEVELDSEWEG.

Beste buurtbewoner of bezoeker van Landgoed de Slangenburg.
De Varsseveldseweg die landgoed de Slangenburg doorsnijdt  zorgt al jaren voor geluidsoverlast van autoverkeer. Dit is te wijten aan de verouderde, dubbele slijtlaag waarmee de weg geasfalteerd is. Deze behoort tot de meest lawaaiige asfaltbedekking denkbaar. Tevens leidt de hoge snelheid van het verkeer tot een onveilige situatie. De gemeente Doetinchem is voorlopig niet van plan om maatregelen te nemen. Helpt u ons mee de gemeente op andere gedachten te brengen?
Teken dan de petitie: https://tinyurl.com/yyg5qa78

Onze argumenten:
Onderzoek Grontmij:
Onderzoek van de Grontmij heeft in 2012 reeds berekend dat het grootste gedeelte van de weg aan vervanging toe is. In het advies staat echter dat direct ingrijpen niet nodig is omdat de weg er op het oog netjes bij ligt. Een subjectief oordeel is leidend en dit al 7 jaar.

Negeren signaal omwonenden
Signalen van omwonenden over geluidsoverlast op een drukbezochte bijeenkomst over de Slangenburg in 2016 zijn door de gemeente genegeerd.

Financiën versus burgerbelangen
De gemeente vindt het aantal aanwonenden van de Varsseveldseweg te laag om hoge kosten te maken voor vervanging van het asfalt. Echter ook burgers in het buitengebied hebben recht op goede voorzieningen. Tevens hebben omwonenden en bezoekers van het landgoed belang bij verbetering van de situatie.

60 km/u
Het verlagen van de maximum snelheid naar 60 km/u maakt de weg veiliger voor mens en dier en ontmoedigt sluipverkeer.

Natuur- en rustgebied
De Slangenburg is een prachtig natuur- en rustgebied met landelijke bekendheid. De gemeente Doetinchem zou trots op het landgoed moeten zijn in plaats van het af te schepen met goedkoop, lawaaierig asfalt.
Landgoed de Slangenburg verdient een stille, veilige weg die recht doet aan de natuurlijke rust op het landgoed.


Met vriendelijke groeten,
Comité „Slangenburg Stil“:
Pauline de Vries
Paul Westerman
Kris van Kooten