zaterdag 12 januari 2013

Inzage in kosten gemeente Bronckhorst
(klikt u op artikel voor vergroting).

Bomenstichting Achterhoek wil inzage in alle kosten die de gemeente Bronckhorst heeft gemaakt om de centrumplannen van zowel Vorden als Hengelo door te kunnen zetten.
Volgens de stichting heeft de gemeente talloze fouten gemaakt die veel gemeenschapsgeld hebben gekost.
Bestuurslid Willem Pasman verwijt de gemeente onder meer dat er bij het maken van de plannen geen rekening is gehouden met aanwezigheid van waardevolle bomen. "Wethouders, burgers en gemeenteraadsleden wisten niet wat er moest verdwijnen voor de mooi gepresenteerde plannen. Pas achteraf blijkt bijvoorbeeld in Hengelo dat de nieuwbouw van een winkel plus appartementen is getekend op de plek waar meerdere grote bomen staan, waaronder twee grote sequoia's."
Pasman eist opheldering over de gemaakte kosten: "Wij willen inzage in de kosten die Bronckhorst heeft gemaakt als gevolg van fouten van de gemeente. Door de rechter is bij behandeling van de zaken over beide centrumplannen vastgesteld dat de gemeente fouten heeft gemaakt. Deze fouten kosten veel geld, dat moet in de openbaarheid komen."
De kosten zitten volgens Pasman in de extra ambtelijke uren, de inhuur van een extern jurist en deskundigen, de door de rechter voorgeschreven betaling van de proceskosten aan de Bomenstichting Achterhoek, de vertraging in de uitvoering van de plannen en andere indirecte kosten.

Bron: website De Stentor