zaterdag 16 maart 2013

Nationale Boomfeestdag woensdag 20 maart 2013

Het thema voor deze Boomfeestdag: ‘Bomen maken gezond’
Bomen zijn onmisbaar in de omgeving en zorgen er voor dat mensen zich lichamelijk èn geestelijk gezonder voelen. Een groene, bomenrijke omgeving nodigt uit tot bewegen: wandelen, fietsen, spelen. Maar bomen zorgen ook voor zuurstof en voedzame vruchten
.


Gemeente Oost Gelre viert deze dag dit jaar voor de 56e keer!
Woensdagochtend staat voor de leerlingen uit groep 8 van de Ni’je Veste helemaal in het teken van bomen. In de klas wordt gesproken over bomen en het belang van bomen.
Rond half 11 gaan de leerlingen richting 't Pand. (Kruising Borculoseweg/ Halve Maanweg)
De leerlingen maken allemaal een eigen boodschap voor de kinderen van de toekomst, die in een glazen fls onder de bomen wordt begraven.

Gemeente Oude IJsselstreek:
Hier worden op drie lokaties bomen geplant, vanaf 10 u;
  • Silvolde: 8 bomen tussen Jagershof en Marterhof, met leerlingen van School ‘De Drie Linden’;
  • Tussen Etten en Ulft langs de Ulftsestraat worden ca. 90 essen geplant door kinderen van de Anthoniusschool Ulft.
  • In Westendorp zullen leerlingen van de Knienenbultschool bomen planten op de plek waar vorig jaar oude en zieke bomen zijn gekapt.

Gemeente Bronckhorst: Wegens bezuinigingen Boomfeestdag afgeschaft.
De vereniging Bomenbelang Bronckhorst vormde samen met nog een aantal deelnemers een comité: voor informatie omtrent activiteiten: boomfeestdagbronckhorst@gmail.com.

Gemeente Doetinchem:
  • Nieuw Wehlseweg 14, 7031HW Wehl; samen met kinderen van het Timpaan, cliënten van Fatima zorg en ZMLK worden bomen aangeplant op het terrein van Fatima.
  • Kinderboerderij Kokiezier, Belderstraat 30,7006 SH gaat een boom aanplanten. Een aantal leerlingen van het AOC heeft rondom de aanplant activiteiten georganiseerd en daarvoor basisschoolleerlingen uitgenodigd.
  • Rijksweg 25, Gaanderen, hier worden bomen aangeplant in het 'Bosje aan de Rijksweg'. Op initiatief van de dorpsraad zullen leerlingen van de 3 Gaanderense basisscholen bomen en heesters aanplanten.

Gemeente Aalten: Vanuit gemeente geen viering Boomfeestdag.
De Stichting Natuur en Milieu Aalten en Bomenstichting Achterhoek zullen, samen met leerlingen van school Nieuw Hessen bomen en struiken planten op het schoolplein. Dit ter compensatie van het groen dat hier is gekapt.
Hierdoor wordt ook het ijzeren hek langs de Ringweg afgeschermd en de verkeersoverlast voor de school enigszins verminderd. De activiteiten beginnen om 11 uur.

Gemeente Montferland:  Nog geen reactie ontvangen.
Gemeente Winterswijk:  Geen boomfeestdag gevierd.

Gemeente Lochem: Op donderdag 21 maart gaan kinderen van de groepen 7 van school De Vennegötte en school De Rank in Lochem  ’s morgens de bomen rondom hun school inventariseren. Ze brengen in kaart welke boomsoorten er staan en ze meten de bomen op. Ook gaan ze aan de slag met het thema ’ bijenlinten’.
s’ Middags planten de leerlingen uit groep 8 van de Barchschole uit Barchem bomen langs een aantal wegen in Barchem. Wethouder Berend Jan Bussink plant samen met de leerkrachten, vrijwilligers van de IVN en met medewerkers van de gemeente 33 bomen. Dit gebeurt aan de Larikslaan (10 beuken), aan de Flierdijk (10 eiken) en aan de Molenweg (13 eiken).