zaterdag 30 november 2013

Onjuist bericht in De Gelderlander!

Gisteren verscheen tot onze verrassing onderstaand artikel in de Gelderlander.
De journalist wekt hier de indruk dat hij onze voorzitter Jaap Cannegieter over dit onderwerp heeft gesproken; een gesprek dat echter nooit heeft plaatsgevonden! Cannegieter is hierover gebeld, maar heeft zonder verder commentaar de journalist direct doorverwezen naar de juiste persoon. Ook deze had nog niet kunnen reageren, maar toch verscheen al dit artikel, dus zonder medewerking van de Bomenstichting Achterhoek. De bron informatie zal dan waarschijnlijk uitsluitend op onze tweets hierover gebaseerd zijn..
Wij waarderen het dat deze krant aandacht besteedt aan misstanden betreffende het ontbreken van de correcte boombeschermende maatregelen op bouwplaatsten.
Maar het is wrang dat nu juist alleen de Fa. Groot Zevert hier wordt neergezet, terwijl wij al sinds afgelopen mei(!) bezig zijn met de Fa. Rouwmaat, die onverminderd op hun bouwplaatsen de boombeschermende maatregelen vrijwel geheel aan hun laars lappen!
Ook onze herhaalde oproepen aan de gemeente Oost Gelre om in deze te handhaven werden tot op heden nog niet gehonoreerd.
Inmiddels hebben wij de Gelderlander verzocht dit bericht te rectificeren.

(Klik op afbeelding voor vergroting)
 
 Voorbeelden bouwplaatsen Rouwmaat