dinsdag 12 november 2013

Wandelroute “De Poort van Lochem”

Wandelpad “De Poort van Lochem” is een wandelroute van 11 km die voert door het Berkeldal ten oosten van Lochem en terug langs de Lochemse Berg.  Dit pad maakt het mooie Berkeldal  meer toegankelijk voor de wandelende liefhebber van natuur en landschap.

De route volgt eerst de Berkel om daarna af te zwaaien over landgoederen Nettelhorst(Twickel) en De Heest. Vervolgens loopt men dan via ‘t Overlaar en de Lochemse Enk weer naar Stad Lochem om uit te komen in de historische kern.

De wandeling is tot stand gekomen op initiatief van de Stichting Mooi Lochem in het kader van het LOP (Landschaps Ontwikkelings Plan) van de gemeente Lochem. Het LOP beoogt lokale initiatieven voor landschaps beheer en beleving te steunen en praktisch uitvoerbaar te maken. Zo ook dit initiatief van de Stichting Mooi Lochem.

Het pad is niet verhard maar goed beloopbaar. Omdat enkele delen langs de Berkel drassig kunnen zijn wordt het dragen van waterdichte wandelschoenen of laarzen aanbevolen. De te volgen route is met bordjes aangegeven.

Routebeschrijving:
https://sites.google.com/site/smlberkeldalwandelroute/de-route/route-omschrijving

Vanaf het station volgt u deze bordjes: