woensdag 19 maart 2014

Hoe werd Boomfeestdag gevierd in uw gemeente?

Ongekend hoge deelname aan Boomfeestdag 2014

Op 12 maart jl. vond de 58e editie plaats van de Nationale Boomfeestdag. Ongeveer 115.000 kinderen plantten 200.000 bomen en struiken (ofwel beplanting van 80 voetbalvelden), in 240 gemeenten langs straten, op pleinen en in bossen in ons land.
(Bron: Boomzorg).


Gemeente Doetinchem

De kinderen van basisschool Het Timpaan in Nieuw Wehl plantten 80 stuks bosplantsoen aan, samen met Burgemeeste Joosten en wethouder Drenth. Zij werden daarbij geholpen door de stichting "Vrienden van het Wehlse Bos".
Deze boomfeestdag was tevens onderdeel van de introductie van de nieuwe burgemeester.
(Bron www.Doetinchem.nl) en www.achterhoekfoto.nl).GroenLinks Doetinchem heeft bomen geplant op vier locaties binnen de gemeente, waar de kwaliteiten rust, ruimte en natuur onder druk staan. De drie Koningslindes zijn geplant op locatie Turfweg (Skaeve huse), de Ziekenhuislocatie A18 en locatie Wielstraat (Skaeve huse). Men werd daar hartelijk ontvangen door omwonenden. De dag eindigde op het bedrijvenpark A18. Hier werd een den geplant. Ruimte genoeg tenslotte; eenzame boom op de kale vlaktes voor het nieuwe 'duurzame' industriegebied A18...
 
Gemeente Montferland

In Montferland zijn vorige week woensdag 12 maart 84 bomen geplant aan de Bosslagstraat in Loil. Wethouder Tanja Loeff-Hageman plantte samen met leerlingen van basisschool Sint Jozef uit Loil de eerste boom. Ook leerlingen van basisscholen De Ontdekking en De Toorts uit Didam hebben de handen uit de mouwen gestoken.  
Er werden Eiken, Berken, Zwarte Elzen, en Essen geplant. Deze jonge bomen vervangen de 100 Populieren die eerder gekapt werden, omdat die in slechte staat verkeerden.


Gemeente Oude IJsselstreek:
 
Dit jaar had de gemeente Oude IJsselstreek op 2 lokaties een boomplantfeest.
Om 9 uur plantte wethouder Jan Finkenflügel samen met leerlingen van de st Martinusschool uit Megchelen 42 essen aan de Heisestraat. Totale lengte van de strook die ingeplant is, is ca 440 meter.
Voorheen hebben hier elzen gestaan.
Tegen elven was het de beurt aan wethouder John Haverdil om een boom te planten in de 'Bomenbuurt'. Hij plante 1 boom, een Kaukasische vleugelnoot, met de kinderen van de Dobbelsteen en de St Antoniusschool.
Deze lokatie is gekozen omdat in deze buurt beide scholen samen een nieuw gebouw krijgen.