dinsdag 7 oktober 2014

Lancering weerbestendige bomenposter ‘Werken rond bomen’

Vorig najaar is de bomenposter 'Werken rond bomen' gelanceerd. Tijdens de Dag van de Openbare Ruimte op 8 en 9 oktober aanstaande zal het Norminstituut Bomen als effectieve aanvulling van deze poster een weerbestendige variant presenteren.

De bomenposter ‘Werken rond bomen’ toont de kwetsbare zone direct rond een boom en laat zien welke belangrijke randvoorwaarden er gelden voor de uitvoering van werkzaamheden. In menig kantoor van de groenbeheerder en werkkeet van de aannemer hangt de bomenposter aan de wand. Volgens het Norminstituut Bomen zou het beter zijn als de poster ook in de buurt hing van de bomen die bescherming behoeven tijdens werkzaamheden. 

Na een tip van de heer Dekker van de gemeente Apeldoorn heeft het Norminstituut Bomen een watervaste, lees weerbestendige, variant van de bomenposter ‘Werken rond bomen’ ontwikkeld. De weerbestendige bomenposter is gemaakt van stevig zeildoek dat een regenbui en stootje kan verdragen. De poster is 40 cm breed en 80 cm hoog. Hierdoor is de poster ook toe te passen op een smalle boom(stam)bescherming. De 6 roestvrijstalen ringen maken het mogelijk om de poster met tie rips of touw aan een bouwhek of boombescherming te bevestigen. De poster zal na de beurs in sets van 10 stuks te bestellen zijn via het Norminstituut Bomen. Bron: Boomzorg