zaterdag 23 november 2013

Groen Links Lintje voor ons bestuurslid Willem Pasman!GroenLinks Doetinchem heeft donderdag 21 november een Groen Lintje uitgereikt aan onze Willem Pasman, vanwege:

"Willem is al vele jaren actief voor het behoud van bomen in verschillende gemeenten in de Achterhoek. Eerst namens de landelijke Bomenstichting, later heeft hij samen met andere bomenliefhebbers de Bomenstichting Achterhoek opgericht. 

Met gerichte acties en het aantekenen van bezwaar tegen het onnodig kappen van gezonde bomen heeft Willem veel bereikt. Vooral het behouden van waardevolle bomen, zoals de lindebomen aan de Martinuslaan in Wehl, maar ook het besef bij gemeenten om meer rekening te houden met natuur. Steeds meer gemeenten zien de Bomenstichting Achterhoek nu als een serieuze gesprekspartner en vragen advies bij het ontwikkelen van (bouw)plannen en aangevraagde kapvergunningen. Met dit Groene Lintje geeft GroenLinks Doetinchem blijk van waardering voor de enorme gedrevenheid waarmee Willem zich inzet voor de bescherming van waardevolle bomen in onze regio".