maandag 3 juni 2019

BOS BATTLE

Duurzaamheidsorganisatie Urgenda is in 2019 gestart met de Bos Battle: een zoektocht naar ruimte voor nieuwe natuur. Urgenda werkt daarin samen met onder andere Stichting Steenbreek en Trees for All, een organisatie die bos aanplant met fondsen van een toenemend aantal burgers en bedrijven die CO2 willen compenseren.

Er zijn genoeg burgers die bomen willen planten, maar de ruimte vinden is moeilijk. Met de Bos Battle hopen Urgenda, Stichting Steenbreek en Trees for All ruimte te vinden voor nieuwe klimaatbossen en mensen te inspireren om op allerlei plekken bomen te planten. De bomen voor deze actie worden gedoneerd door Treecenter Opheusden.



Bomen zorgen voor CO2 opslag, verkoeling, een betere afwatering, schonere lucht, bewezen blijere burgers en zijn een tehuis voor insecten en vogels. In maart is  symbolisch de eerste appelboom geplant om de Bos Battle te starten. Ruimte voor nieuwe natuur kan door iedereen en overal gevonden worden: bij boeren die een voedselbos willen, op platte daken, in en rondom de bebouwde kom en langs wegen en waterwegen.



Bron: Operatie Steenbreek / natuurnieuwsbrief van de maand juni.