woensdag 20 februari 2013

Eibergenaar redt huisvesting eekhoornsBron: Tubantia 19 februari 2013Eekhoorns bij de Pickerhal in Eibergen
Erik Koeslag overtuigde met deze foto de gemeente Berkelland dat de dennen achter de Pickerhal in Eibergen niet gekapt mogen worden. Foto: Erik Koeslag

EIBERGEN - "Jullie gaan de dennen kappen en de platanen snoeien achter de Pickerhal. Het zal wel erg nodig zijn. Maar ik zal toch even tonen wat je kwijtraakt".Dat mailde Erik Koeslag uit Eibergen aan de gemeente Berkelland, nadat hij had gehoord over het snoeiplan voor het groen in zijn woonomgeving. Hij stuurde een paar foto's mee, gemaakt vanaf het terras van zijn ouderlijk huis aan de Kerkstraat. De bomen die gekapt zouden worden bleken huisvesting te bieden aan schattige eekhoorntjes, waar de hele buurt van geniet omdat ze zulke grappige capriolen uithalen.
Vorig jaar had de gemeente met de buurt overlegd dat het toch hoog tijd werd de bomen rondom de Pickerhal eens flink uit te dunnen. Maar de foto van Koeslag bracht de gemeente op andere gedachten. Er werd diervriendelijk gereageerd: de dennen mogen blijven staan en de platanen worden voorzichtig gesnoeid, zodat de huisvesting van de eekhoorns niet verloren gaat. Koeslag kreeg zelfs een bedankje voor zijn bemoeienis. De Eibergenaar is blij met de reactie van de gemeente: "Ik had niet gedacht dat mijn foto's zoveel effect zouden hebben." Hij is overigens een fervent dierenfotograaf. Op zijn website http://erikkoeslag.smugmug.com/ staan niet alleen meer foto's van de eekhoorntjes, maar ook van bijvoorbeeld walvissen die hij fotografeerde tijdens zijn reis in Canada.