maandag 19 januari 2015

Second opinion bomenkap Oude IJsselstreek

Afgelopen woensdag (14 januari 2015) gingen wethouder Jan Finkenflügel, gebiedsmakelaar Piet Kleingeld en bomendeskundige Jan Bosman in gesprek met actiegroep Kappen Nou. 
Kappen Nou is tegen de kap van 900 bomen in Silvolde, Westendorp, Varsseveld, Sinderen en Heelweg. 

Volgens de gemeente is het nodig de bomen te kappen omdat de kruinen van de bomen elkaar raken. Als gevolg hiervan kan een deel van de bomen geen licht meer krijgen en daardoor afsterven. Volgens de gemeente is het dan ook noodzakelijk om de bomen te dunnen. 



Volgens de actiegroep zijn de bomen nog kerngezond, en is kap niet nodig. De leden voelden zich niet gehoord en wilden ook hun standpunt aan de gemeente laten weten. Vanuit de gemeente werd aangegeven dat de belangenvereniging was geïnformeerd, maar dat nagelaten is de direct aanwonenden te informeren. Namens de actiegroep bood Dorien Heebink de wethouder een boek aan met daarin reacties die de actiegroep ontvangen heeft. Wethouder Finkenflügel sprak zijn waardering uit voor de betrokkenheid bij het buitengebied. "Uiteindelijk hebben wij allemaal hetzelfde doel voor ogen: mooie lanen in de toekomst."

Naar aanleiding van de bespreking vindt er binnen twee weken een rondgang plaats met betrokken en twee externe partijen. Naar aanleiding hiervan worden definitieve afspraken gemaakt over de dunning van de bomen binnen de gemeente.

Bron: BOOMZORG & gemeente Oude IJsselstreek