woensdag 1 juli 2015

Dronken bos

In Rusland vind je in het stadje Kaliningrad het Curonian Spit National Park. De lokale bevolking noemt het graag het Dronken Bos. De bomen groeien in verschillende vormen net alsof ze dansen. 

Het 'bos' is ergens tussen 1960 en 1980 aangelegd. Er zijn verschillende bomen die in bogen en lussen zijn gaan groeien. De oorzaak hiervan zou door de grondsoort kunnen komen. Het zand in dit bos is namelijk nogal onstabiel doordat het park grenst aan grote witte stranden langs de Baltische kust met veel duinen.

Een lokale legende verhaalt echter van een Pruisische prins die tijdens de jacht op een ree betoverende muziek hoorde. Hij ging op zoek en vond bij een veld een meisje, dat op een lier speelde. Hij wist meteen dat dit het meisje van zijn dromen was en wilde haar trouwen. Maar zij was christen en kon niet met iemand trouwen die dat niet was. De prins wilde zich met alle liefde bekeren maar ter overtuiging vroeg hij haar hem te laten zien dat haar geloof sterker was dan de bomen.

Het meisje speelde haar muziek waarna de bomen begonnen te dansen. De prins gaf meteen zijn woord om met haar te trouwen. Jaren later begon hier het dansende bos te groeien.

Bron: Natuur Net Nieuws juli/aug 2015