zaterdag 12 maart 2016

Boomfeestdag 2016 in de Achterhoek

Na herhaalde oproepen aan alle Achterhoekse gemeenten met de vraag welke activiteiten men heeft gepland voor de Boomfeestdag op 16 maart as., was de response wel heel bedroevend.
Hoewel gemeenten niet zelden graag trots claimen "een Groene Gemeente" te zijn, hebben slechts drie gemeenten gereageerd:

Bronckhorst:
De organisatie van de boomfeestdag wordt hier al enige jaren niet meer door de gemeente gedaan. De organisatie hiervan ligt o.a. bij Bomenbelang Bronckhorst, 't Onderholt en verschillende groenvoorzieners.

Doetinchem:
Op de boomfeestdag gaat men in Doetinchem, samen met school Hagen en Wethouder Lambregts, enkele bomen aanplanten in het arboretum Ruimzicht. Tevens zal men gezamenlijk de nieuwe informatiebordjes onthullen. Bij elke boom in het arboretum staat een bordje met informatie over de betreffende boom. De nieuwe bordjes zijn voorzien van een QR-code, waarmee nog meer informatie over deze boomsoort verkregen kan worden. 

Montferland:
Deze gemeente heeft besloten boomfeestdag dit jaar in het najaar te vieren. Reden hiervoor is dat de Nationale Boomfeestdag altijd erg laat in het plantseizoen is en er hierdoor veel bomen uitvallen. De ervaring leert dat als bomen in het najaar geplant worden er meer bomen aanslaan. Men gaat het daarom dit jaar anders doen. Dit heeft voor de bomen voordelen, maar voor de publiciteit is dit nadelig, omdat je dan niet met de landelijke dag meedoet. Daarom zal men intern en met de scholen bekijken hoe dit bevalt en of de gemeente hier haar jaarlijkse lokale boomfeestdag van zal gaan maken. Afbeeldingsresultaat voor boomfeestdag

Het thema voor dit jaar is: Bomen en Bossen.
Meer info: http://bit.ly/1MdnHe8