donderdag 13 september 2012

'Behoud platanen weegt zwaarst'

Stentor:

Auteur: Judah Bolink | woensdag 12 september 2012

 
VORDEN/HENGELO (G) - De Bomenstichting Achterhoek en bewonersgroep Houd Vorden Groen likken hun wonden nu de gemeente Bronckhorst alle gesprekken met deze partijen over de geplande bomenkap in het centrum van Vorden heeft afgebroken.
Volgens bestuurslid Peter Bielars had de Bomenstichting Achterhoek juist een voorstel klaarliggen waarmee ingezet moest worden op een minnelijke regeling, een compromis nog voordat de rechter zich over de zaak gaat buigen.

De bomenstichting was volgens Bielars eventueel bereid alle protest te staken als in ieder geval de gezonde kastanjes langs de Dorpsstraat en de rij met platanen aan de Zutphenseweg konden blijven staan. Volgens de bomenstichting zijn dit de meest beeldbepalende bomen. "Het is alleen niet meer aan de orde omdat de gemeente niet langer wil praten. Bronckhorst laat het nu aankomen op een rechtszaak, niet wij."

Dit terwijl de bomenstichting een voorlopige voorziening heeft aangevraagd bij de rechtbank. "Die aanvraag diende als een stok achter de deur, voor als de gesprekken - zoals nu gebleken is - niets zouden uithalen. Het liefst waren wij tot een vergelijk gekomen met de gemeente zonder tussenkomst van de rechter."

Wanneer de zaak voor de rechter komt, is niet bekend.