dinsdag 3 februari 2015

Lancering Bomenposter: Snoeien Bomen

Op de periodieke themadag van de Kring Praktiserende Boomverzorgers (KPB) van zaterdag 14 februari in Schaarsbergen, presenteert het Norminstituut Bomen de nieuwe Bomenposter: Snoeien Bomen.

Deze nieuwe bomenposter zal worden toegelicht door Henri Rogaar, directeur ontwikkeling en techniek en aansluitend formeel worden overhandigd aan de voorzitter Martijn van der Spoel van de KPB. De bomenposter 'Snoeien Bomen' is net als de bomenposter 'Werken rond bomen' bedoeld om gericht aandacht te vragen voor bomen in de openbare ruimte, met als doel de kwaliteitszorg voor bomen in de openbare ruimte te verbeteren en te borgen. 


De bomenposter omvat belangrijke aandachtspunten in het kader van snoeiwerkzaamheden voor 'niet vrij uitgroeiende' bomen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn; tijdelijke en blijvende kroon, opkroonhoogte en takvrije stam, onderhoudsstaat en probleemtakken. Uiteraard komt ook de uitvoering van een correcte zaagsnede aan de orde.


De nieuwe Bomenposter van het Norminstituut Bomen is ontwikkeld in samenwerking met Vereniging Stadswerk, Stichting GroenkeurBranchevereniging VHG BoomspecialistenIPC Groene Ruimte en Hogeschool Van Hall Larenstein.

Bron: BOOMZORG 03 feb 2015