donderdag 19 maart 2015

Minder interesse in Nationale Boomfeestdag

De redactie van het blad Boomzorg stuit de afgelopen weken aan de lopende band op initiatieven in het kader van de nationale Boomfeestdag. Toch neemt de interesse in de dag af, meldt De Gelderlander.

Het evenement zou de afgelopen jaren onder andere door toedoen van bezuinigingen steeds minder aandacht krijgen. Het aantal kinderen dat dit jaar ter gelegenheid van de dag een boom plant, is bijvoorbeeld met 17.000 gedaald ten opzichte van vorig jaar. Directeur Peter Derksen geeft in de krant aan zich zorgen te maken over deze ontwikkeling.
De Boomfeestdag bestaat al bijna zestig jaar. Tijdens het evenement spelen vooral basisschoolkinderen een grote rol. De organisatie van de Boomfeestdag wil hen een eerste natuurbeleving meegeven en ervoor zorgen dat de kinderen al spelenderwijs van alles leren over bomen en de natuur. 

Het startsein van het evenement werd dit jaar gegeven in Almere, waar prinses Laurentien samen met vijfhonderd kinderen nieuwe bomen zal planten. De organisatie van de Boomfeestdag geeft op haar site te kennen dat er tijdens deze editie zeker 200.000 bomen geplant zullen worden.

Bron: Boomzorg 


Zie ook De Gelderlander:
http://www.gelderlander.nl/algemeen/binnenland/belangstelling-voor-boomfeestdag-daalt-1.4808304