donderdag 9 april 2015

Startup wil ontbossing tegengaan met boomplantende drones

De Britse start up BioCarbon Engineering heeft een ambitieus plan ontwikkeld om wereldwijd ontbossing tegen te gaan. Het bedrijf wil drones inzetten om op grote schaal nieuwe bomen aan te planten.

Het concept van BioCarbon Engineering werkt op basis van 'mapping', 'planting' en 'monitoring'. De drones moeten niet alleen ontkiemde zaden planten, maar ook het aan te planten gebied in kaart brengen en -na het planten- monitoren. Op die manier kunnen bomen precies aangeplant worden en, eenmaal geplant, in de gaten worden gehouden. 
De start up laat op haar site weten van mening te zijn dat grootschalige industriële ontbossing het beste kan worden bestreden met behulp van de nieuwste automatiseringstechnologie. Het concept moet niet alleen mankracht en kosten besparen, het aanplanten zou ook veel sneller gaan dan met andere technieken. Het streven van BioCarbon Engineering is om jaarlijks maar liefst 1 miljard bomen aan te planten. Overigens gaat het nog om een concept, of het idee daadwerkelijk werkt moet nog blijken.

Bron: 

BioCarbon Engineering
Boomzorg/ Kelly Kuenen