zaterdag 14 april 2018

Nog een reactie op artikel in de Gelderlander

https://www.gelderlander.nl/achterhoek/achterhoekse-boomzagers-werken-onder-politiebegeleiding~a72117c2/


“De strijd om de bomen verhard” (DG 14-4-2018)
Een journalist van De Gelderlander vroeg ons onlangs hoe het toch komt dat tegenstellingen, in dit geval tussen de gemeente Oude IJsselstreek en Bomenorganisaties, zo verharden in onze maatschappij? 
Dat is in onze ogen vragen naar de bekende weg. We zien in de gemeente Oude IJsselstreek wat we ook nationaal en mondiaal zien: korte termijn denken, onkunde, egotripperij, gebrek aan communicatie en erger. Een blik externe adviseurs opentrekken om dit te verbeteren is daarbij nooit de oplossing. Inwoners weten zelf namelijk ook heel goed hoe het anders en beter kan.
Met mensen die zich consequent niet serieus genomen voelen, kunnen een aantal dingen gebeuren: ze haken af uit onvrede of wantrouwen of ze worden kwaad. Daarmee is de vraag van de journalist beantwoord. Het consequent negeren van betrokken, weldenkende en deskundige inwoners lokt daarom soms zelfs agressie uit. Is dat wat je wilt als gemeente ?

Stichting Natuurlijk Achterhoek zet zich in voor dat wat waard is om voor te strijden: de toekomst van de Achterhoek.

Hoewel veel mensen in theorie de natuur, het klimaat en het milieu wel willen sparen, handelen velen daar in de praktijk niet naar: meerdere vliegvakanties per jaar, de auto nemen voor kleine ritjes, voedselverspilling, zwerfafval, gif-gebruik in huis en tuin, onnodig water- en energieverbruik, gezonde bomen omhakken, tuinen betegelen, excessief hout stoken om er maar een paar te noemen. 
Dat kan anders mensen en dat moet ook !

Stichting Natuurlijk Achterhoek