zaterdag 11 maart 2017

Inspiratieboom voor kloostertuin Opveld Maastricht

Woensdag 8 maart heeft wethouder Gerdo van Grootheest (Maastricht) een steel-iep geplant in de kloostertuin Opveld aan de Veldstraat te Heer-Maastricht. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

De steel-iep is als 'inspiratieboom' geschonken door Boomkwekerij Udenhout aan de gemeente Maastricht in het kader van de jaarlijkse verkiezing van de Boom Innovatie Dag. De steel-iep, ingediend door Johan Canoot van de gemeente Maastricht, werd bij de laatste Boom Innovatie Dag in oktober namelijk verkozen tot 'Inspiratieboom 2016'.

Landelijke waardering
De gemeente Maastricht heeft voor deze verkiezing de steel-iep als favoriete boom ingediend omdat deze soort niet wordt aangetast door de iepziekte, mooi natuurlijk groeit en inheems is in Limburg. Wethouder Van Grootheest: 'De gemeente Maastricht vergroent de stad en werkt aan het verbeteren van de biodiversiteit. We krijgen daar zelfs landelijke waardering voor in de vorm van deze prijs. Zonder vrijwilligers zouden we dit niet kunnen, daarom schenken we deze boom aan het IVN en aan het project Kloostertuin Opveld als dank voor hun inzet voor een groener Maastricht.'


De Steel-iep

Bron: gemeente Maastricht/ Boomzorg: Nino Stuivenberg