donderdag 23 maart 2017

Nakomeling Anne Frankboom bij school Doesburg vernield


Een kastanjeboom die als nakomeling geldt van de beroemde kastanjeboom bij het Achterhuis in Amsterdam, is vernield. De boom, een nakomeling van de kastanje uit de tuin bij het Achterhuis van Anne Frank, stond op het plein van een school in Doesburg.

De boom komt uit een stekje van de kastanje waarover Anne Frank in haar beroemde dagboekschreef. Deze boom waaide om in 2010.

Prominente plek
De enkele meters hoge kastanje had een prominente plek op het plein van de Anne Frank Montessorischool. Volgens locatieleider Martijn Helmers moet de boom met forse kracht door een paar personen omver zijn getrokken. De vernieling van de boom is er een uit een reeks vernielingen van de afgelopen nacht in de straat.Geschokt
De school doet aangifte van vandalisme. Helmers benadrukt dat de leerlingen, die het verhaal en de betekenis van de boom kennen, geschokt zijn door de daad van vernielzucht. Hij zegt dat de klassen vanochtend even hebben stilgestaan bij de zinloze vernieling.

Tien jaar geleden kregen alle Anne Frankscholen in Nederland de vraag of ze een stekje wilden hebben van de stervende boom bij het Anne Frank Huis. Helmers hoopt dat een andere Anne Frank-school nog een stekje van de boom over heeft.

Bron: nu.nl

door Guus van Rijswijck/ Boomzorg